Š.g 8. jūlijā aicinām uz Zaubes savvaļas kulinārijas festivālu
Ēdiena baudītājus priecēs vairākas tematiskās degustāciju teltis. Ar ēdiena pagatavošanas prasmēm un savvaļas produktu izmantošanu pārtikā dalīsies gan profesionāli pavāri, gan vietējie mednieki, saimnieces – notiks SAVVAĻAS GARŠAS ēdienu gatavošanas demonstrējumi, kā arī konkurss, kurā tiks izcīnīts "Labākās lauku tortes" tituls.
Tāpat kā iepriekš notiks dažādas radošās darbnīcas, spēles, izklaides lieliem un maziem. Pasākuma noslēgumā – zaļumballe.
Festivāla ideja tiks atspoguļotas četrās tematiskajās teltīs:
Mežs
- Gastronomijas brīnumi no medījuma gaļas
- Garšas kārpiņas priecējošie dažādu nepierasto ogu un augļu ievārījumi
- Savvaļas sēņu dažādība
- Meža sārtvaidzītes – ogas
Ūdeņi
- Kūpinātas zivis no no vietējo ezeru ūdeņiem (kaltētas, kūpinātas un citādi pagatavotas)
- Dažādu avotu ūdeņu degustācijas un garšas novērtēšāna
Pļava
- Eko siera siešana (brīvā dabā audzētu mājlopu daudzināšana)
- Vietējo biškopju vāktais medus uz iesmiem ceptām maizītēm
- Savvaļā vāktas garšvielas – viss, kas nepieciešams ikvienai saimniecei
- Medus, kas nācis ne tikai no bitēm, bet arī no pienenēm
- Balandas radinieces – kvinojas pankūkas
Dzērieni
- Īstens mājas alus miestiņš un kvass (gatavots no vaivariņiem, pelašķiem, vīgrieznēm u.c.)
- Kas tik netop no savvaļā un dārzā augušiem augļiem un ogām – "Veselības laboratorijas" stiprie uzlējumi
- Bērzu sulas dzērieni – īpašs atspirdzinājums karstā vasaras dienā
- Ozola spēka ozolzīļu kafija
Šogad Rīgas-Gaujas reģions kļūs par Eiropas gastronomijas reģionu, un "Zaubes savvaļas kulinārais festivāls" ir iekļauts šī projekta pasākumu kalendārā. Festivāla patrons ir "Restorāns 3" šefpavārs Ēriks Dreibants.
Plašāku informāciju par festivālu meklēt šeit.
Informāciju par biļetēm meklēt šeit.
Kā nokļūt, skatīt šeit.